Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Fogalmak képes leírás - Acélszerkezet.tlap.hu
részletek »

Fogalmak - Acélszerkezet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: acelszerkezet.tlap.hu » Fogalmak
Keresés
Találatok száma - 6 db
A rozsdamentes acél

A rozsdamentes acél

A rozsdamentes acél könnyen kezelhető, egyszerűen tisztán tartható, ellenálló anyag. Emellett hűvösen csillogó szépsége is magával ragadó. A nemesacél, vagy inox mind nagyobb teret követel magának a műszaki anyagok között, de most már a modern konyhában, a lakberendezésben, és a gépjárműiparban is. A vasat már vagy öt-hatezer éve ismeri és használja az emberiség, ám az ipari fejlődés csak a XIX. század közepén jutott el odáig, hogy megszülethessen az acél. E téren például Henry Bessemer angol vaskohász szerzett múlhatatlan érdemeket 1855-ben, amikor is fegyverek készítésére alkalmas anyag után kutatva újszerű eljárást dolgozott ki: levegőt áramoltatott a nyersvason keresztül, minek hatására a szén kiégett. Az 1864-ben ismertté vált Siemens-Martin-féle eljárás révén az ócskavasat ismét fel tudták használni acélkészítéshez, majd mind korszerűbb módszerek követték egymást.

A szemcseszórás

A szemcseszórás

A szemcseszórás különböző méretű és anyagú szemcsékkel (pl. korund, üveggyöngy, stb.), a szinterezés a megrendelő igényeinek megfelelően, különböző minőségű (bel- és kültéri) porlakkokkal, RAL skála alapján választott színben történik.

Galvanizálás

Galvanizálás

Porszórás - Szinterezés Galvanizálás - Felületkezelés több mint 20 éves tapasztalattal! Colorpor Felületvédelmi Központ Több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezünk az elektrosztatikus porszórás és galvanizálás területén. Ami Önnek felületvédelmi probléma, az számunkra szakmai kihívás. 2004-ben megindult a nemesacél pácolása is.

Güde kézi fémvágók, fűrésszalagok, darabolók

Güde kézi fémvágók, fűrésszalagok, darabolók

Cégünk magas minőségű GÜDE típusú nagy teljesítményű gépi eszközök hivatalos márkaképviselete és eladás szervizre szakosodott webáruháza. Rengetek fajta termék (barkács, hegesztő technika, takarító gépek, kerttechnika, építőipari gépek stb.) megtalálható kínálatukban, kedvező árakon. Mindegyik termékünkhöz rengetek, kedvezményes áron juthat kiegészítő termékekhez is. Kollégáink több éves tapasztalattal rendelkeznek, így bár,milyen kérdésére szívesen válaszolnak. Vásárlóinknak ingyenes kiszállítással kedveskedünk.

Homokszórás

Homokszórás

Szemcseszórás, homokszóró, festék, acélszemcse, üveggyöngy, és minden, amivel a fémtiszta felület elérhető! Hiába a tökéletes festés, ha a rozsda belülről is dolgozik! A homokszóró eljárás alkalmas korrodált felületek tisztítására, valamint festés előtti felületkezelésére. Alkalmazásával fémtiszta felület érhető el, ami tökéletes alap a további kezeléshez.

Horganyzás

Horganyzás

A vas- és acél alkatrészek korrózió elleni védelmében egyik leggyakrabban alkalmazott fémbevonat a cink (horgany). A cinkbevonatokat elsősorban vidéki, városi és nem sok kén-dioxidot tartalmazó ipari környezet hatásának kitett acél munkadarabok felületének védelmére alkalmazzák. A cinkbevonatok díszítési célra általában nem alkalmasak, mert a légkör hatására képződő sóvegyületek a felület fémes színét és fényét teljesen elfedik. A vízzel tartósan érintkező cinkfelületen ugyancsak hamar kialakul az un. cinkrozsda. Savaknak, lúgoknak a cink vagy csak igen gyengén, vagy egyáltalán nem áll ellen. A galvanikusan leválasztott cinkbevonat tulajdonságait a leválasztáshoz alkalmazott elektrolit tipusa és a leválasztás körülményei határozzák meg.

Tuti menü