Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Acélszerkezet - Érdekességek képes leírás - Acélszerkezet.tlap.hu
részletek »

Acélszerkezet - Érdekességek - Acélszerkezet.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: acelszerkezet.tlap.hu » Acélszerkezet - Érdekességek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Acél mérlegek

Acél mérlegek

Penta Gruppo Kkt. Magyarországon és a környező, közép európai országokban képviseli az iparnak és a mezőgazdaságnak mérőrendszereket gyártó Olasz céget a PTM s.r.l.-t. Továbbá cégünk nagy múltú Olaszországi mérleggyártó vállalatok termékeit kínálja, úgy mint Dini Argeo s.r.l., Helmac s.r.l., Scale House, Cibe s.r.l. A mezőgazdaság és az ipar minden területére kínálunk mérlegeket. A PTM mérőrendszerek számos típusú (olasz és más országbeli) takarmánykeverő és kiosztó kocsikra vannak felszerelve (Seco, Luclar, Zago, Supertino, Italmix, Mutti, Omas, stb.) Cégünk a hívástól számított 24 órán belül képes a takarmánykeverő kocsik mérlegéhez cseralkatrészt és más szolgáltatásokat biztosítani. A takarmánykeverő kocsikon túl a PTM cég még számos más területre gyárt mérőrendszereket felölelve az ipar és a mezőgazdaság igényeit. Néhány példa az alkalmazási lehetőségek közül: silók programozott mérése, mérlegrendszerek etető berendezésekhez, tartályokhoz, tejhűtő berendezésekhez,   keverőrendszerekhez, lapmérlegekhez stb. A fentebbieken kívül kínálunk hídmérlegeket, labor, darabszámláló, árszorzó mérlegeket, hitelesített súlyokat súlysorozatokat, mérlegeket robbanás veszélyes környezetbe.

Acél vázak

Acél vázak

Az épületek szerkezetének legfontosabb elemét a tartóvázak adják. Korábban a mezőgazdasági épületeknél annak teherviselő vázát fából készítették, mert a fa anyaga könnyen beszerezhető volt, akár helyi kitermeléssel is. Megmunkálását pedig a képzett ácsok könnyen elvégezték. A faszerkezetek munkaigényes elkészítése, tűzállósági problémája, alacsony szilárdsága és az ezzel járó tartóssági gondok nagyobb létesítményeknél háttérbe szorították alkalmazását.

Építési Műszaki Ellenőr

Építési Műszaki Ellenőr

Ha Ön építési műszaki ellenőr vagy az szeretne lenni. Az Építési Műszaki Ellenőr az egyetlen olyan építőipari szereplő, aki képes elérni, hogy az építtető tárcájában minél több pénz maradjon, ugyanakkor elképzelései maradéktalanul és megfelelő minőségben valóra váljanak. Gondolta volna, hogy az ellenőrzési tevékenység szakszerűsége csak 50%-ban függ a szükséges végzettség és a szakmai gyakorlat meglététől? Tudni akarja, hogy mit takar a fennmaradó 50%?

Könnyűszerkezetes építés

Könnyűszerkezetes építés

A könnyűszerkezetes épületek külső térelhatárolását meg lehet oldani hagyományos - szilikát bázisú - építőanyagokkal (falazással, előre gyártott vasbeton födémekkel), valamint könnyűszerkezetes megoldásokkal. Miután az acélvázas csarnokrendszerek térelhatárolási alrendszerei az utóbbiakat alkalmazzák, a továbbiakban csak ezekkel foglalkozunk. Egyébként is, a könnyűszerkezetes építés az ismert előnyeit (gyors építés, nagyfokú variabilitás, átalakíthatóság) elveszítheti, ha térelhatárolása nem szerelt jellegű, és nem a szárazépítés elvei és módszerei alapján készül. A könnyűszerkezetes építési rendszerekhez csak olyan térelhatárolást szabad alkalmazni, amely kielégíti a tetőkre és a külső falakra előírt épületfizikai (hőszigetelési, hőtárolási, párazárási, akusztikai stb.), statikai, tűzállósági, tartóssági (korrózióvédelmi) követelmény rendszereket, és kapcsolata a vázhoz minden szempontból megoldott. Ez utóbbi fontossága miatt a fejlett rendszerek az acélvázzal együtt térelhatárolási alrendszereket is szállítanak. Vannak ugyanakkor olyan térelhatárolási alrendszerek, amelyeket többféle acélvázhoz fejlesztettek ki. Ezek ajánlásokat tartalmaznak az egyes váztípusokhoz történő kapcsolhatóságra. A térelhatárolások elhelyezkedése A külső térelhatároló szerkezetek lehetnek hőszigeteltek vagy hőszigetelés nélküliek.

Könnyűszerkezetes épületek, technológiák Könyvismertető

Könnyűszerkezetes épületek, technológiák Könyvismertető

Az ábrákkal és fotókkal gazdagon illusztrált könyv célja, hogy a könnyűszerkezetes építéssel foglalkozó részletes, átfogó szakmai mű szülessen, elosztva számos bizonytalanságot ezzel az építési móddal szemben. A könyv segítséget nyújt tervezőknek, kivitelezőknek és építőknek a könnyüszerkezetes házak megvalósításához.

Műszerügyi és Méréstechnikai Közlemények 66. szám

Műszerügyi és Méréstechnikai Közlemények 66. szám

A roncsolásmentes vizsgálati eljárások alkalmazásában az elmúlt évtizedben új irányzat figyelhető meg. Míg korábban ezen eljárásokat csak az anyaghibák felderítésére, illetve anyagkeveredésnél használták, újabban fokozottan jelentkezik igény az anyagszerkezet és feszültségállapot roncsolásmentes vizsgálatára is. Így került a figyelem előterébe a mágneses Barkhausen-zaj mérésén alapuló eljárás. Ezen mérési eljáráson alapuló vizsgálatok és műszerek fejlesztésére alakult meg 1991-ben a Metalelektro Kft.. A cikkben az elmúlt évek során végzett vizsgálatok eredményein keresztül mutatjuk be a mérési eljárás alkalmazásának területeit.

Tuti menü